ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Tiggande man greps med miljonbelopp i jacka och väska

David Peterson · 13 Feb 2018
Uppdaterad 13 Feb 2018
Resecentrum i Uppsala där en man greps med flera miljoner i sin jacka och väska.

Resecentrum i Uppsala där en man greps med flera miljoner i sin jacka och väska. Foto: IBL


Flera personer larmade i går polisen om en tiggande man vid Resecentrum i Uppsala. Mannen betedde sig aggressivt mot personer som inte gav honom pengar. När polisen grep mannen hittade de flera miljoner kronor instoppade i mannens kläder, rapporterar UNT.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i går förmiddag som polisen började få larm om en tiggande man som betedde sig aggressivt vid Resecentrum i Uppsala.

– Han uppträde stökigt, hotfullt och aggressivt mot personer som inte gav honom pengar, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Polisen fick bra beskrivningar av hur mannen såg ut och kunde snabbt gripa honom när de kom till platsen. I mannens jacka och väska hittade de sedan flera miljoner kronor, skriver UNT.

– När poliserna gjorde en närmare kontroll av mannen rasade det ner sedelbuntar från bland annat hans jacka. Det kom bara fler och fler buntar, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef för Uppsala och Knivsta, till tidningen.

Exakt hur mycket pengar det rör sig om är inte klarlagt – men enligt Lisa Sannervik hittades flera miljoner. Mannen är nu misstänkt för grovt penningtvättsbrott och polisen har inlett en förundersökning.

– Vi vill ta reda på om pengarna kommer från brottslig verksamhet. Det är det man ska utreda nu, säger hon.

Lisa Sannervik har aldrig varit med om att en tiggande person haft så pass mycket pengar på sig.

– Jag känner inte till någon händelse som jag varit med och hanterat under den tid jag jobbat som polis. Men det förekommer säkert att vi anträffar större summor pengar på människor men att det handlar om så pass mycket pengar tror jag är extremt ovanligt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro