ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tiggare rädda efter nyheten om rumänska poliser

Aron Andersson · 30 Jan 2014
Uppdaterad 30 Jan 2014

Flera tiggare vågade inte ge sig ut på Stockholms gator efter nyheten om att rumänska poliser varit på besök. De har blivit skrämda och rädda”.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Metro berättade på onsdagen om att Rumänien före jul skickade två poliser till Sverige. Det förekom uppgifter om att de var här för att arbeta med tiggare. Men enligt Stockholmspolisen handlade besöket inte om det, utan de utbytte istället information kring ficktjuvar.

Trots att besöket bara varade några dagar har flera tiggare skrämts upp av nyheten och därför hållit sig borta från offentliga platser. – De missade en hel arbetsdag kan man säga. Tiggare och musikanter, alla försörjer de sig på detta sätt. Men de var så rädda, säger Bienvenidos Flores, som stöttar tiggare i Stockholm, till Metro.

Enligt honom är det flera som hört av sig och varit orolig för att polisen ska köra bort dem. – Självklart har de missuppfattat en del av informationen, men när den här nyheten kom så har det spridit sig en dålig stämning.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro