ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tiggaren Ivan fick sällskap av svenska Sara – då vill alla skänka

Tomas Lundin · 10 Nov 2014
Uppdaterad 10 Nov 2014

Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Tiggaren Ivan utanför Hemköp i Kungsbacka har fått sällskap av Sara Aderby, 36. Då verkar de som passerar plötsligt vilja lätta på lädret.  – Det är svårare att ignorera en svensk trebarnsmamma i rullstol, säger hon till metro.se. 

Sara kände en frustration över hur tiggarna lever under odrägliga förhållanden – samtidigt som det höjs röster för att förbjuda tiggeri.

– Jag har tröttnat på inskränkta människor, det är inget flashigt med att tigga, det är en absolut sista utväg. ► Läs mer: Nej, tiggarna styrs inte av kriminella ligor Sedan tidigt på måndagen har hon suttit bredvid bulgariske Ivan vid butiksentrén med ett plakat som uppmanar till medmänsklighet mot tiggarna:

”Skänk gärna en slant i min medmänniskas mugg (eller i min för all del för den hamnar i hens senare)”

Att se Sara, som är sjukskriven och tillfälligt rullstolsburen i väntan på en operation, i entrén verkar ha kittlat generositeten bland matshopparna.

– I min kopp hamnade det ungefär 45 kronor, men jag vet att någon lagt en hundralapp i Ivans kopp och det hör inte till vanlighterna. 

Ivan och Sara har svårt att kommunicera men han håller ofta fram Jesusfiguren han har runt halsen som tack. Förutom pengar har Kungsbackabor skänkt varma kläder och Saras mamma har bjudit hem både Sara och Ivan på sopplunch.  ► Polisen: Irritationen över tiggarna växer Samtidigt sprids bilder av Sara utanför butiken på nätet under hashtaggen #medmänskligtansvar.

Nu hoppas hon att andra tar efter hennes exempel och att politikerna även ska få upp ögonen för tiggarna.

– Det pratas om att förbjuda tigger i men jag vill se en lösning som på sikt kan hjälpa andra.

Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro