ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tiggarna har avvisats

Charlotte Simonson · 5 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tiggarna har försvunnit från Göteborg, skrev Metro i går. Polisen vet varför. De har avvisats till Slovakien med stöd av utlänningslagen.

Sedan sex tiggare i Göteborg avvisats av polisen har ryktet spridit sig och tiggarna försvunnit.– Om vi ser tiggare omhändertar vi dem och sätter dem på planet till Bratislava på torsdag förmiddag, säger polisinspektör Lars Christensen.

De 30-talen tiggare och gatumusikanter som fotpatrullerande poliser talat med kommer från Slovakien och Rumänien. Eftersom de är EU-medborgare trodde Göteborgspolisen tidigare att de inte kunde avvisas.

Men sedan man fick nys om att Stockholmspolisen avvisat tiggare, och att en överklagan avslagits hos migrationsverket i juni, har taktiken ändrats. Nu kontaktas gränspolisen och tiggarna tas om hand för en biljett hem.– Våra avvisningar i Göteborg är inte prövade i domstol, säger kommissarie Lars Skoglund på gränspolisen.

Frågan vart de som självmant gett sig av tagit vägen kvarstår.– Om de har stuckit till andra städer i Sverige vet vi ju inte.

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro