ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tigger till parkbänkar – trots miljonlöner

John Lindblom · 28 Nov 2011
Uppdaterad 20 Jan 2012
En mängd parkbänkar på Lidingö håller på att förfalla.

En mängd parkbänkar på Lidingö håller på att förfalla. Foto: Gustav Gräll


Lidingö anser sig inte ha råd att renovera ruttna bänkar. Men kommunalråden lyfter feta löner.

klar

Artikellänk är kopierad

Lidingö stad betalar ut årslöner på drygt 3 miljoner kronor till sina fyra kommunalråd. Ett av dem, toppmoderaten Paul Lindquist, tar hand om en miljon själv. Men de ruttna och skadade parkbänkarna har man inte råd att renovera. 

I stället försöker man förmå kommuninvånarna att sponsra varsin parkbänk.

– Vill man inte behöver man inte, säger Paul Lindquist.

Lidingö kommun har i tekniska nämnden beslutat att under en treårsperiod renovera knappt en fjärdedel av kommunens ­alla parkbänkar. Resterande bänkar hoppas man kunna byta ut eller renovera genom att privatpersoner eller företag betalar 10 000 per parkbänk för att sedan få sin egen namnskylt i mässing på den bänken.

– Det är förstås en självklarhet att det borgerliga styret avsätter tillräckligt mycket pengar som krävs för att renovera alla bänkar precis som det är självklart att kommunen betalar de höga kommunalrådslönerna, säger vänsterpartisten Jonas Lundgren till Metro.

– Att be skattebetalarna om pengar till nya bänkar är inte mest upprörande i det här. Det är att man i åratal misskött och ignorerat bänkarna, säger fullmäktigeledamoten Mårten Dahlberg (S).

Inför denna mandatperiod utökade Lidingö kommunalrådsposterna från två till fyra. Paul Lindquist är det fjärde bäst betalda kommunalrådet i landet med 79 000 i månaden. Övriga tre kommunalråd har cirka 60 000 i månadslön.  I dag väntas  Lidingö kommuns nya budget klubbas igenom.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro