ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tiggeridemonstrationer planerade på Gullmarsplan under söndagen

Tobias Berg · 1 Feb 2015
Uppdaterad 1 Feb 2015
Båda demonstrationerna ska enligt de respektive Facebook-sidorna starta efter 12 på söndagen

Båda demonstrationerna ska enligt de respektive Facebook-sidorna starta efter 12 på söndagen Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Två demonstrationer kopplade till tiggeri planeras på Gullmarsplan under söndagen.

Anställda på Systembolaget vid Gullmarsplan planerar att genomföra en demonstration för EU-migranters rättigheter på Gullmarsplan under söndagen. Enligt Emil Boss, som är engagerad i Systembolaget Syndikalistförening och en av arrangörerna, är bakgrunden att man fått reda på att en annan grupp planerat en demonstration mot tiggeri på Gullmarsplan under söndagen.

– Den direkta anledningen var att vi såg att det skulle anordnas en demonstration om att stoppa tiggeri. Vi ville ta tillfället i akt och samla de som vill hjälpa Eu-migranter och göra en demonstration för deras mänskliga rättigheter, säger han till metro.se.

Informationen på Facebook för den demonstration som Emil Boss hänvisar till, är på rumänska. Enligt sidan handlar demonstrationen om indirekt diskriminering mot rumäner men sidan länkar också vidare till en kampanj för att stoppa tiggeri.

– Det är en grupp rumäner som säger att de diskrimineras när de blir förväxlade med romer och därför vill stoppa tiggeriet, säger Emil Boss.

Enligt polisen har ingen ansökan om att anordna demonstration inkommit och Emil Boss hävdar att både han och polisen försökt komma i kontakt med arrangörerna utan framgång. Inte heller Metro har lyckats nå arrangörerna. Enligt Facebook-sidan ska demonstrationen ta sin början på Gullmarsplan för att sedan tåga mot Gamla Stan och Hötorget

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro