ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Till bärcover/Rosendalrecept

Stockholm Ola Jacobsen · 12 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Vill man göra något lite roligare än det traditionella med sylt och gelé och sådant kan man göra en chutney, säger Martin Wall. Gör Martins Walls lingonchutney Gott till exmepelvis stek och annat kött. Det här behöver du: 2 l lingon 1 dl vatten 6 dl strösocker 2 gula lökar 2 chilifrukter 100 g ingefära 3 kanelstänger Hacka löken, chili och ingefäran och fräs långsamt i en kastrull. Skölj och rensa lingonen. Häll i alla ingredienser i kastrullen och låt det koka upp långsamt och sedan sjuda i 15 minuter. Tips: Häll gärna upp i fina burkar.

Rosendals lyxiga bärpaj Gör ett pajskal, kavla ut och lägg i pajformen, fyll med mazarinmassa och bär, till exempel hallon, blåbär eller björnbär och strö sedan över smulpajsdeg. Riv mörk choklad och strö över smuldegen. Grädda i mitten av ugnen, 180 grader i 30-35 minuter. Pajskalet: 100 g kylt smör 40 g florsocker 1 ägg 1krm salt 2,5 dl vetemjöl Blanda allt till en deg, lägg i kylen innan den kavlas tunnt.

Mazarinmassan: Blanda och vispa 100 g madelmassa och 50 g smör väl, kan vispas med elvisp. Tillsätt 1 ägg och eventuellt 0,5 dl socker. Tillsätt evetnuellt lite mjöl för en fastare smet.

Smuldegen: 100 gram kallt, hårt smör 100 g socker 3/4 dl vetemjöl 100 g havregryn

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro