ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tillbaka till "Big brother"-huset

Emma Björkman · 22 Feb 2011
Uppdaterad 22 Feb 2011
– Jag skulle bli riktigt förvånad om det inte blev några skandaler. Om det blir guppande täcken? Vi uppmuntrar alltid kärlek men hur folk vill utrycka den är upp till dem, säger Pelle Porseryd. Det hettade till mellan Angelica och Kristian i huset 2006.

– Jag skulle bli riktigt förvånad om det inte blev några skandaler. Om det blir guppande täcken? Vi uppmuntrar alltid kärlek men hur folk vill utrycka den är upp till dem, säger Pelle Porseryd. Det hettade till mellan Angelica och Kristian i huset 2006. Foto: Kanal 5


Det kom, skakade om och föll i glömska för fem år sedan – men nu är Big brother” tillbaka. På söndag har programmet premiär i TV 11. Men har dokusåpan något kvar att ge?

klar

Artikellänk är kopierad

Varför gör ”Big brother” comeback nu? – Svår fråga. Det känns som att tiden är rätt. När TV 4-gruppen startade en helt ny tv-kanal, TV 11, som riktar sig till dem som är unga och dem som känner sig unga så fanns det plötsligt en ny plattform. Sedan är ”Big brother” fortfarande ett av världens största format som går fantastiskt bra och sänds i över 40 länder, det kanske man har glömt bort i Sverige. Jag tror att tittarna är redo för det nu helt enkelt, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för programmet.Vad har programmet kvar att ge? – Det är en gigantisk fråga. Vad det har kvar att ge vet vi egentligen inte. Men vad man inte får glömma bort är att det här är det ultimata sociala experimentet. Det är fortfarande otroligt spännande att låsa in en grupp människor utan kontakt med omvärlden och sedan följa deras liv, vardag och deras relationer, förklarar Pelle Porseryd.Är vi mer svårchockade nu än då? – Ja. Det är länge sedan ”Big brother” gick, det har hänt mycket sedan dess. Tänk om man hade kört ”Kungarna av Tylösand” år 2000? ”Big brother” år 2000 var som en bris om du jämför med programmen som går nu med ”Ensamma mammor” och allt vad det är. Det var helt nytt då så jag tror att vi har vant oss vid mycket mer än vi tror. Vi får se om det går att dra programmet längre i den här säsongen, säger Gry Forssell, programledare för ”Big brother”. Vad kommer att vara nytt med ”Big brother”? – Huset är uppgraderat gånger tio, det är större, lyxigare och har dolda features. Tittarna kommer också att ha en oerhört stor makt i den här säsongen. Om man är inne på hemsidan kommer man att kunna styra programmet och människor som kommer in och ut ur huset. Och via appar till smartphones kommer man att kunna vara med och styra innehållet i realtid. ”Big brother” lever långt utanför tv-rutan, berättar Pelle Porseryd.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro