ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tillbehören är det roliga med våfflan”

Tobias Sahlén · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013
”Tillbehören är det roliga med våfflan” Jesper Långström gillar att variera sina våfflor.

”Tillbehören är det roliga med våfflan” Jesper Långström gillar att variera sina våfflor. Foto: Gustav Hugosson


I dag åker svenskarnas sällan använda våffeljärn fram, våffeldagen till ära. Bagaren Jesper Långström tycker dock att vi borde ta fram dem oftare. – Våfflor är världens smidigaste dessert och passar också som mellanmål eller starter.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Långström är konditor och bagare på Vår gård, känd från SVT:s ”God morgon” och en självuttalad våffelentusiast. – Det går snabbt och enkelt att göra och det behöver inte alls bara vara en gång om året. Dagens våffeljärn är dessutom väldigt lätta att använda.

Själv kör han dock med ett gammalt tungt, mörkrött 70-talsjärn. – Sådana blir bara bättre med åren, berättar han när Metro träffar honom hemma i hans kök.

Han visar oss exempel på hur man kan variera sina våfflor. Här finns den traditionella frasvåfflan, en segare våffla gjord på pannkakssmet samt matigare våfflor med grövre mjöl och mindre socker som kan fungera som både förrätt eller huvudrätt. – Det är betydligt mindre fett i de segare våfflorna jämfört med frasvåfflan. Till dem kan man ha löjrom, dill och crème fraiche. Och det är just tillbehören som är det roliga med våfflor. Endast fantasin sätter gränser.

Hur kommer du själva fira våffeldagen?  – Jag ska faktiskt prata choklad i SVT ”God morgon” eftersom påsken närmar sig. Men på eftermiddagen blir det såklart våfflor. Jag har gjort en nutellacreme som ska bli spännande att pröva på som tillbehör.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro