ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Timbuktu stämmer SD – för upphovsrättsbrott

Valerie Kaspersen · 29 Nov 2018
Uppdaterad 29 Nov 2018
På valaffischerna som synts till i Stockholm ska SD skrivit ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön”.

På valaffischerna som synts till i Stockholm ska SD skrivit ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön”. Foto: Wikimedia commons/ News Øresund/ Johan Jönssson


Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, har skickat in en stämningsansökan mot Sverigedemokraterna. Nu kräver artisten och Universal en miljon kronor i vite.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt artisten har Sverigedemokraterna gjort sig skyldiga till upphovsrättsbrott, då de under sin valkampanj hösten 2018 använt sig av och gjort om texten till hitlåten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”, rapporterar Expressen.

På valaffischerna som synts till i Stockholm ska SD skrivit ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön”.

Enligt stämningsansökan ska SD ha ”uppsåtligen eller av oaktsamhet och utan kärandens tillåtelse i sin valkampanj i september 2018 använt texten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön” på valaffischer i vart fall i Stockholm, vilket utgör ett upphovsrättsintrång i förhållande till den aktuella låttiteln och textraden i låtens refräng”.

Nu kräver artisten och skivbolaget Universal en miljon kronor i vite eller ett annat ”verkningsfullt belopp”. De vill även att SD ska betala 250 000 kronor till Universal och 50 000 kronor till Jason Diakité.

– Vi kan bekräfta att partiet tagit del av en stämningsansökan från Timbuktu och Universal. Då processen är i ett så pass tidigt skede har vi i nuläget inget ytterligare att tillägga, skriver Sverigedemokraternas pressavdelning till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro