ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Timo Räisänen gör Körslaget”

TT Spektra · 5 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En udda sångfågel har landat i TV 4:s ”Körslaget”. Indiestjärnan Timo Räisänen ska leda en av körerna och tävla mot artister som Robert Wells och Nanne Grönvall.Han blev känd som gitarrist i Håkan Hellströms sjömansband. På senare år har han radat upp egna indiepärlor med en frenesi som hotat att driva P 3:s lyssnare till vansinne. Nu kliver han ut ur garderoben på allvar. När TV 4 med start i jul sänder den andra säsongen av ”Körslaget” är han en av de tävlande körledarna.­ – Jag ställer upp för att jag älskar att sjunga i kör och tror att det här kommer att bli jäkligt roligt. Men jag tror att TV 4 ser mig som en underdog – jag är ”den där indiekillen”, säger Timo Räisänen.Som liten sjöng han i Göteborgs domkyrkas gosskör och erfarenheterna därifrån har han tagit med sig till sin popkarriär.– Jag är jättemycket körledare i mitt eget band. I Håkans band och i Her Majesty är det också väldigt mycket gosskör och det är jag som gjort allt det där, säger han.

Timo har ett hemligt koncept ...

Förra säsongen vann Hammerfalls sångare Joacim Cans ”Körslaget” med sin dalsländska hårdrockskör. Vilken riktning Timo Räisänen tänker ge sin kör håller han tyst om.     – Det är hemligt än så länge. Jag vill inte att de andra ska sno mina briljanta idéer.Den 26 november släpper Timo Räisänen sitt nya album ”And then there was Timo”, men fram till dess är han pappaledig på heltid.­    – Jag går här och suger på hur jag ska göra med kören. Lyssnar på bra låtar och tänker på hur det ska se ut. Man vill ju inte få en töntstämpel i pannan, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro