ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tina Leijonberg är årets regnbågssångerska på Stockholm Pride

Filip Häggberg · 27 Jul 2017
Uppdaterad 29 Jul 2017
Tina Leijonberg.

Tina Leijonberg. Foto: IBL/Alamy


Skådespelaren och sångerskan Tina Leijonberg har fått det ärofyllda uppdraget att framföra Regnbågssången” på Stockholm Pride. Låten tillägnas människor som gått bort i aids.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje år sjunger en svensk artist ”Regnbågssången” på Stockholm Prides invigningsgala. Låten är en hyllning till alla som dött i sjukdomen aids.

I år, den 2 augusti, är det Tina Leijonbergs tur. Hon ska sjunga ”Somewhere over the rainbow” tillsammans med Stockholm Gaykör – med en specialskriven text av Calle Norén.

Men det var inte det som var planen från början.

– Det började med att jag skrev till arrangörerna att jag ville sjunga en låt på Pride, och de ville de att jag skulle göra. Så vi träffades först två gånger, sen på det tredje mötet fick jag frågan om att göra det här, säger Tina Leijonberg till Metro.

Hur reagerade du då?

– Jag blev jätteglad, det blev ju ännu större än vad jag hade tänkt mig. Jag har många kompisar som har gått bort i aids, så det här ville jag hemskt gärna göra, säger hon.

Det är första gången som Leijonberg uppträder på Stockholm Pride, tidigare har hon bara besökt festivalen.

– Jag är verkligen upprymd, jag är så glad att de frågade mig när de hade kunnat fråga vem som helst. Jag tror inte att någon skulle tacka nej till det här.

Någon gång mellan 18:30 och 20:00 går hon upp på scenen och framför Regnbågssången på festivalens invigningsgala.

– Jag hoppas verkligen att publiken kommer att tycka om det, säger Tina Leijonberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro