ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tinderdejten skrev att Michelle var för tjock – här är hennes hyllade svar

Alva Forsberg Fierro · 8 Jul 2015
Uppdaterad 8 Jul 2015

Foto: Michelle Thomas Instagram


Michelle Thomas, hade träffat en kille via dejting-appen Tinder – trodde hon i alla fall. Efter dejten fick hon ett hemskt meddelande som hon sent kommer att glömma. Nu hyllas hennes svar.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan gick londonbon Michelle Thomas hem glad och pirrig från en dejt. Några timmar senare övergick hennes leende till tårar när hon fick ett meddelande från dejten, rapporterar The Independent

"Jag tänker inte snacka skit, jag avgudar dig jävligt mycket Michelle, och jag tycker att du är den sötaste tjejen jag någonsin har träffat. Men min hjärna blir upphetsad av kvinnor som är tunnare", skrev han enligt Michelle i ett långt meddelande där han vidare förklarade varför de inte kan ses igen: 

"Så medan jag verkligen attraheras av ditt sinne, ditt ansikte, din personlighet (för gud, det gör jag verkligen), så kan jag inte säga detsamma om din kropp. Så jag kan sitta där och flörta och ha en underbar kväll, men jag har en jobbig känsla av att när vi klär av oss så kommer min kropp svika mig. Jag vill inte att det ska hända, älskling. Jag vill inte ligga bredvid dig när du frågar varför jag inte är hård".

Vidare förklarar dejten att han hade kunnat gifta sig med henne om hon hade varit ”smal som en träflisa”, enligt Michelle.

LÄS MER: Genusforskaren: Botemedlet är fler nakna kroppar

Men i stället för att låta hans meddelande sänka hennes självförtroende bestämde hon sig för att vända händelsen till att göra folk medvetna om hur kvinnors kroppar ständigt utsätts för hård granskning.

På sin blogg publicerade hon därför ett svar riktat till dejten, som hittills fått över 20 000 visningar. I svaret skriver hon bland annat:

"Vad som inte är okej är det faktum att du efter ett par timmar med mig tog dig tiden att skriva det här otroligt onödiga meddelande. Det är inte mindre än sadistiskt. Din ton är nedlåtande, men det är fullkomligt groteskt hur du så detaljrikt förklarar hur du äcklas av min kropp. Den enda möjliga anledningen till att du skrev det är att såra mig."

Hon förklarar också att hon älskar sin kropp och att det är det allra viktigaste. Sen avslutar hon brevet med en liten hälsning:

"Kyss. Min. Utsökta. Icke-äktenskapslämpliga. Röv."

LÄS MER: ”Världens fulaste kvinna” tackar sina mobbare

Efter blogginlägget har hon fått många positiva reaktioner, framför allt från kvinnor som har varit med om liknande situationer när de dejtat, berättar Michelle för Metro.

– Många män har också kontaktat mig och uttryckt oro för att deras döttrar inte ska kunna stå emot mobbning av denna typ. En av mina goda vänner som är lärare på en pojkskola berättade för mig att han har skickat mitt blogginlägg till en hel klass med 15-åriga killar. Det värmde mitt hjärta, skriver Michelle i ett mejl till Metro och fortsätter:

– Jag vill starta en diskussion kring kvinnors kroppar och hur osäkerhetet kan utnyttjas av andra personer. Därför har jag bett alla mina läsare att mejla mig om de vill dela med sig av sina erfarenheter. Vi förtjänar alla att ha en lycklig och älskad kropp. 

Här hittar du Michelles blogg.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro