ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tindergrundare stäms för sexuella trakasserier

Karolina Skoglund · 1 Jul 2014
Uppdaterad 1 Jul 2014

En av grundarna till dejtingappen Tinder kallade en medgrundare för hora”. Han gjorde sig även av med henne för att det skulle verka som ett skämt att en 24-årig tjej skapar Tinder. Det framkommer i en stämningsansökan.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

Den före detta chefen och medgrundaren av den mobila dejtingappen Tinder, Whitney Wolfe, stämmer företaget för diskriminering och sexuella trakasserier. Det visar en stämningsansökan som kom in till en domstol i Los Angeles på måndagen, enligt TIME.

Whitney Wolfe hävdar att Justin Mateen, också medgrundare, gjorde sig av med henne eftersom en 24-årig flicka som skapat Tinder "verka som ett skämt". Whitney Wolfe hävdar också att Justin Mateen kallade henne en "hora" framför företagets vd, Sean Rad. När hon försökte att klaga på beteendet knuffades hon ut ur företaget.

– Jag hade hoppats att detta skulle lösas konfidentiellt. Men efter månader av misslyckade försök har jag beslutat att fullfölja den här stämningen, säger Wolfe i ett uttalande.

En talesman för IAC, ett av Tinders två moderbolag, säger till TIME:

– Efter Wolfes påstående stängdes Mateen av i väntan på en intern utredning. Genom denna process har det blivit tydligt att Mateen skickade meddelanden till Wolfe som innehåller olämpligt innehåll. Vi fördömer det, men tror att Wolfes anklagelser avseende Tinder och dess ledning är ogrundade. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro