ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tingsrätt: Rätt att tvångssälja 96-årings hus

Kristoffer Rengfors · 5 Nov 2013
Uppdaterad 5 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT Bild

96-åriga Ainas hus och tillika föräldrahem såldes på exekutiv auktion av Kronofogden. Aina överklagade beslutet men nu låter tingsrätten meddela att överklagandet avslås, rapporterar SVT

Aina Nilsson hade dragit på sig en skatteskuld på 82 000 kronor efter en försäljning av en lägenhet hon tidigare köpt till sig och sin son.

– Det hände det massor i mitt liv då, så jag lyckades tyvärr inte betala tillbaka det till mamma, sa sonen Gunnar Nilsson till SVT Nyheter i början av oktober.

När skulden sedan hamnade hos Kronofogden slutade det med att Ainas hus såldes på executiv auktion för 200 000 kronor. Kort innan auktionen lyckades dock Aina få Fryksdalens Sparbank i värmländska Sunne att ge henne ett lån som skulle täcka hennes skulder. Försäljningen drevs ändå igenom, rapporterar SVT. På dagen precis innan auktionen skulle börja, ringde även bankens direktör till auktionsförrättarna och meddelade att ett lån hade beviljats, men Kronofogden avbröt ändå inte.

– Det enda som fattades var underskrifter, men de envisades med att genomföra försäljningen ändå, sa Gunnar Nilsson, till SVT.

Aina Nilsson överklagade då försäljningen till tingsrätten, men i dag meddelade Värmlands tingsrätt enligt SVT att överklagan avslås. 96-åriga Aina kan nu ställa sitt hopp till hovrätten för att få behålla sitt hem.

Gunnar Nilsson berättade för SVT innan överklagan att han och mamman vägrar flytta från huset.

– I dag vet vi inte var hon ska ta vägen. Mamma säger att ”jag går inte ut härifrån, de får bära mig ut härifrån.”.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro