ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tio år gammalt mord på väg att klaras upp

Daniel Olsson · 22 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

NYTT HOPP. Det tio år gamla mordet på 29-åriga tvåbarnsmamman Susanne Lundgren kan vara på väg att klaras upp.Två män i kvinnans nära bekantskapskrets sitter nu anhållna i Göteborg misstänkta för mord.– De här båda hördes redan då mordet var färskt, säger kriminalkommissarie Thomas Lager.

Han ingår i Göteborgspolisens grupp för så kallade Kalla fall, grova olösta brott där spåren svalnat. För tillfället arbetar han ensam och har ett sextiotal fall på sitt bord.– Vi har arbetat med det här ärendet under ganska lång tid. Vi har läst materialet igen och hört ytterligare människor, sammanställt och puzzlat, säger Thomas Lager.Det var tidigt på morgonen den 25 mars 1997 som Susanne Lundgrens kropp hittades av en brevbärare intill en gångväg i Bergsjön, hundra meter från den egna bostaden.Tvåbarnsmamman hade då varit försvunnen i tre dagar.Utredningen återupptogs tidigare i år och i maj sände TV-programmet Efterlyst ett inslag om mordet.

Det gav en del tips, enligt Thomas Lager, som inte vill gå in på vad mer konkret som ledde fram till beslutet att anhålla de båda männen, 43 och 46 år gamla, på tisdagskvällen.En av männen bor fortfarande i Göteborg medan den andre flyttat till en stad i Mellansverige.De är båda ostraffade sedan tidigare.– Min klient nekar till brott, säger 46-åringens försvarare Peter Nol.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro