ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tio krogar kom med i exklusiva guiden

Caroline Wetterborg · 15 Mar 2012
Uppdaterad 15 Mar 2012
Gastropuben Pubologi i Gamla stan tilldelades utmärkelsen Bib  Gourmand i årets upplaga av den anrika restaurangguiden Guide Michelin. – Det känns fantastiskt, säger Daniel Crespi, vänster, som driver Pubologi. På bilden syns även Gustav Wicklén och Jonas Sundqvist.

Gastropuben Pubologi i Gamla stan tilldelades utmärkelsen Bib  Gourmand i årets upplaga av den anrika restaurangguiden Guide Michelin. – Det känns fantastiskt, säger Daniel Crespi, vänster, som driver Pubologi. På bilden syns även Gustav Wicklén och Jonas Sundqvist. Foto: Andreas H Nilsson


Tio nya svenska krogar finns med men några nya stjärnor blev det inte i årets upplaga av Guide Michelin. Däremot tilldelades gastropuben Pubologi utmärkelsen Bib Gourmand.

klar

Artikellänk är kopierad

Inte mindre än tio nya svenska krogar finns med i 2012 års upplaga av den klassiska reseguiden Guide Michelin. Krogarna serverar allt från husman till asiatiskt – med hög kvalitet och god service, enligt guiden. 

Några nya stjärnor blev det inte för Sveriges del i år, men gastropuben Pubologi i Gamla stan tilldelas utmärkelsen Bib Gourmand. 

– Det känns fantastiskt. Hårt arbete ligger bakom det här. Jag tror att det har att göra med att vi serverar avancerad mat på ett publikt och chosefritt sätt, med glimten i ögat, säger Daniel Crespi som driver Pubologi.

Utmärkelsen Bib Gourmand går till en krog som serverar vällagad mat till ett rimligt pris, förklarar Carl Stenson, informationschef på Michelin Nordic

– Det blir lätt väldigt mycket fokus på stjärnorna. Men alla införanden i guiden är en kvalitetsstämpel, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro