ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tio saker min arbetsgivare inte bör veta

Hillevi Wahl · 1 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Varning! Arbetsgivarna är ute i bloggosfären och lurkar. Se bara hur det gick för Jonas Pihlström i Göteborg: Jonas hade sökt anställning på Noss i Norrköping, ett till synes skräddarsytt jobb för honom. Men han fick det  inte. Däremot kom handlingarna i retur – tillsammans med ett utdrag från hans sambos blogg. Där skrev hon om parets nya fina lägenhet i Göteborg och att hon inte ville flytta: ”Denna vecka ska han få svar om jobbet i Norrköping. Hoppas han inte får det. Vill som sagt inte flytta.”Någon på företaget hade tagit en kopia och klistrat på en post-it lapp med frågan ”Vad göra?”

Till saken hör att sambon var helt anonym på bloggen. Jonas Pihlström har inte ens själv lyckats hitta den, skriver Sif-tidningen.Som inbiten bloggälskare undrar jag var det här ska sluta. Ska man kolla upp den sökandes svärmors blogg också? Eller barnens? De har säkert en del att säga om sina jobbiga föräldrar. Gamla skolkamraters? Bittra exflickvänner? Juicy, juicy …Nej, jag orkar inte ens tänka på det. Då är jag mer orolig för att jag själv ska behöva skaffa ett nytt arbete någon gång. Jag, som har bloggat sedan 2002, har hunnit avslöja en hel del. Och vem skulle vilja anställa en sjuk jubelidiot med följande CV.

1. Jag har inte varit frisk sedan 2003. (Å andra sidan säger min doktor att det inte finns några friska människor – bara patienter som inte är tillräckligt undersökta.)2. Jag har rattskräck.3. Jag har närmast bisarra humörsvängningar i samband med ägglossning.4. Jag kan plötsligt och helt opåkallat stämma upp i Skrudde-skrudde-skrudde-skrudde-luddan-lej-vad-heter-du?5. Jag har ätit fotsalt (!) i ett desperat försök att gå ner i vikt. (Det funkade inte.)6. Jag har glömt att ta av mig byxorna vid en gynekologundersökning.7. Jag har stått och sugit på en treo comp – i tron att det var en mintkaramell – och inte insett mitt misstag förrän det började löddra ur munnen.8. Jag har stått och minglat med andra mammor och pappor i plaskdammen – inkletad i bajs.9. Jag har under perioder av mitt liv varit missbrukare av kaffe, alkohol, gräddbollar, glass, choklad, ägg, laxeringsmedel, kärlek, vänskap, adrenalinkickar, internet, skvallertidningar, graviditetstester och sacketter.10. Och jag börjar tycka att det där med att ha ett fast jobb är klart överskattat.

Å andra sidan kanske det inte är något man borde skriva om i Sveriges största tidning heller. Om man nu ville ha ett nytt jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Hillevi Wahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro