ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tio vanligaste anledningarna: Därför skiljer vi oss

Karolina Skoglund · 24 Nov 2014
Uppdaterad 24 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

”Var för unga”, ”insåg att vi gift oss av fel anledning” och ”hon kunde inte manipulera mig längre”. Det är några av de anledningar till att vi skiljer oss, enligt medlemmar på Reddit. 

När forumet Reddit ställde frågan: ”varför skiljde ni er?” till sina frånskilda medlemmar fick de en mängd svar. Huffington Post gick igenom de vanligaste. Här är några av dem: 

Hon kunde inte föreställa sig att ha barn med honom:  "Jag insåg att jag inte kunde lita på att han kunde ta hand om de barn vi kanske skulle skaffa en dag."

Han gifte sig med en narcissist: "Vi skiljde oss eftersom hon visste att jag hade listat ut hennes hemlighet. Hon kunde inte manipulera mig och kontrollera mig längre. När jag förstod narcissismen  var det över."

Man växte ifrån varandra: "Vi var gifta i åtta år. Jag tror att vi båda visste att det inte var för evigt. Jag älskade henne innerligt och hon älskade mig. Men det var alltid något som vi inte kunde ge varandra. Vi började växa ifrån varandra, och det skapades ett gap som aldrig skulle stängas.”

Hon var otrogen:"Vi fick reda på att jag inte kunde få barn. Hon kunde inte hantera det och tog saken i egna händer – genom att bli gravid med någon annan. Jag var beredd att förlåta hennes beteende fram till den punkten”.

De gifte sig för unga: "Jag var för ung och vi kunde helt enkelt inte få det att fungera. Vi blev olika människor från vilka vi var när vi först träffades.”

Han var alltför beroende av henne: "Under de tio år som vi var tillsammans behöll han aldrig ett jobb särskilt länge. Först trodde jag på hans ursäkter, att det aldrig var hans fel, och jag försökte vara stödjande. Men sedan blev det för mycket. Jag tröttnade på att han aldrig kunde ta ansvar.” 

De insåg att vi hade gift sig av fel anledning: ”Vi insåg att vi aldrig borde ha gift oss, men vi ville ha den där drömmen. Det är absurt för hur många personer i min generation som detta hände. Tack och lov kom vi på det innan barn var inblandade.”

Han kunde inte lita på henne: "Jag upptäckte alltför många lögner. Till slut trodde jag aldrig på henne. Hon blev less på det och lämnade mig" Hon kunde inte längre stå kritiken. "Vi slutade att vilja samma saker i livet och jag tröttnade på att ständigt bli kritiserad.”

Han växte upp – det gjorde inte hon: ”Vi var oförenliga på en känslomässig nivå. Jag hoppades på att hon skulle växa upp, men hon ville inte och fortsatte vara samma person som jag gifte mig med. Ett år av parterapi , sex månaders personlig terapi för mig, 15 år och tre barn senare skiljdes vi." 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro