ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tioårigt barn dödade fyraåringen i Ljungby

TT · 14 Dec 2011
Uppdaterad 14 Dec 2011

Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Ett tioårigt barn låg bakom en fyraårig pojkes död i Ljungby, uppger polisen som nu anser att brottet är uppklarat.

Pojken har strypts med ett hopprep, enligt polisen. – Det har aldrig varit någon annan misstänkt än den här pojken, säger vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson.

Tidigt i utredningen blev tioåringen intressant, uppger polisen. Han har förhörts flera gånger och slutligen berättat vad som hände kvällen den 16 oktober. Brottsrubriceringen kvarstår och är fortsatt mord. Ett genombrott skedde i går, berättar åklagaren. Då hölls ett nytt förhör med tioåringen. – Jag anser att brottet är uppklarat, som jag ser det, säger Yvonne Rudinsson.

Utredningen består av drygt 3 000 sidor utredningsmaterial, berättar polisen på en pressträff. Man har hållit cirka 540 förhör, varav minst 65 är med barn. Barnen som förhörts är i åldrarna 5-15 gamla, berättar polisen. – Jag vill inte gå närmare in på vad han har sagt, men han har tillfört nya uppgifter under samtliga förhör, säger Rudinsson om gårdagens genombrott. Inget annat barn är aktuellt som misstänkt i utredningen, enligt åklagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro