ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tips för en lyckad midsommar

Ann Hagman · 20 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FIRANDE. Stanna i stan eller ta en båttur i skärgården? Det finns midsommarfirande för allmänheten på såväl Grinda och Utö, som på Golfängarna i Sundbyberg och Hågelbyparken vid sjön Aspen i Botkyrka.På Waxholmsbolagets båtar råder lugnet före stormen. I morgon fördubblas passagerarantalet jämfört med en vanlig helg.

Vaxholm och Möja dansbana hör till de populäraste målen.– På Sandhamn har de stängt i år för att det har varit så stökigt, säger  Claes Petterson på Waxholmsbolaget.Matrosen Jonas Svensson jobbar på Vaxholmsbåten Storskär hela helgen.– Det brukar gå bra, men de som åker sista båten till stan på fredagskvällen kan bli rätt stökiga, säger han.Men det går bra att fira midsommarafton innanför tullarna också. På Skansen blir det förstås traditionsenligt firande alla tre dagarna och ett stenkast därifrån dukar Villa Godthem upp midsommarbuffé vid Djurgårdsbrunnsviken.– Jag rekommenderar en fördrink på Pimm’s och Sprite. Den är väldigt enkel att göra även på hemmafesten, säger restaurangens barchef Nick Elvljung.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro