ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tips från coachen: Jag kan inte ta kritik

metro · 5 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FÖRTVIVLAD. Jag är så usel på att ta kritik. Jag kan inte lugnt hantera det. Det blir kaos inombords. Särskilt en person är så obarmhärtigt rak, ärlig och skoningslös i sin kritik.

Niklas: Om vi antar att det bakom varje beteende hos människor finns en positiv avsikt, vad skulle kunna vara den positiva avsikten när den personen tar upp kritik mot dig, tror du?

Maria: Oj, det var ett intressant perspektiv. Ja, det kan faktiskt vara så att det finns en positiv avsikt bakom ... Men jag skulle önska att kritiken kunde framföras på ett lite positivare sätt. Det är tillvägagångssättet jag går i gång på, det känns anklagande.

Niklas:  Om du spelar upp scenen framför dig själv, som på bio, vad är det då som händer? Vad ser du?

Maria: I så fall ser jag att det är jag som skapar konflikten. Jag slänger tillbaka kritiken: ”ja, men du gör ju si och så”.

Niklas: Ser du något som rent av är komiskt eller absurt med situationen?

Maria: Det är ju en barnslig reaktion, att allt ska vara så rättvist. Jag är väl skadad av syskonskapet med en sex år äldre bror att dela en flaska Champis med ...

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro