ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tips inför höstresan till Barcelona

Tidningen Res · 20 Nov 2012
Uppdaterad 20 Nov 2012
Bra atmosfär och hippt på Dostrece. 

Bra atmosfär och hippt på Dostrece. 


Värm din hösttrötta själ med en helg i Barcelona! Här är Res Peter Hammarbäcks sex färska tips till den katalanska metropolen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett besök på Barcelonas zoo kan stilla stressade stadsturister.
Ett besök på Barcelonas zoo kan stilla stressade stadsturister.
Calle de Argenteria i Barcelona.
Calle de Argenteria i Barcelona.
Poolen på taket av Hotel Grand Central är värd en bokning i sig. Här kan du blicka ut över Barcelona.
Poolen på taket av Hotel Grand Central är värd en bokning i sig. Här kan du blicka ut över Barcelona.

Nyttigt, organiskt för den medvetna

Mat & dryck: Woki Organic Market

Här käkar de medvetna lunch. Woki, som är en liten kedja med restauranger och marknader, har en underbar meny. Minihamburgare, hummus, sallader, ostar … Doften av nybakat bröd slår emot en när man kliver in, och självklart bakas brödet i lokalen. Man sitter vid små bistrobord bland hyllor av organiska grönsaker, soyabaserade köttalternativ och annan mat som får dig att må bra. Wokis nyttiga profil går dock inte ut över matnjutningen: en win-win situation!

www.wokimarket.com

Fräscht och syndigt under samma tak

El Japones

Börja med några ostron och ett glas skumpa, vid ostrondisken i solid sten. Fortsätt middagen i matsalen, inredd enligt asiatiskt formideal: raka linjer och ljust trä. El Japones ingår i den mäktiga Tragaluzgruppen, som driver omkring 20 restauranger         i Barcelona, alla med samma omsorg om inredning och meny. På El Japones äter man fräscha laxtartarer ena sekunden och ett syndigt grillspett i nästa. När ni är klara med middagen (man äter snabbt här) kan ni fortsätta kvällen med en drink en trappa upp i.

www.grupotragaluz.com

Cool bar för den som vill vara ”rätt” 

Dostrece

En cool bar och restaurang för unga med blickarna inställda på kvällens nöjen, och obekymrade leenden på läpparna. Maten är inte den vassaste, men stället har en bra atmosfär och den hippa, lite nonchalanta personalen och den streetiga konsten på väggarna gör att man aldrig behöver tveka om man är på ”rätt” ställe. Ligger på en krogtät gata, så skulle det vara fullt på Dos Trece behöver du inte gå många meter för att hitta andra alternativ för middag eller barhäng.

http://dostrece.net

Bra lunchställe med smak av Medelhavet

Bar Lobo

Ett schyst lunchställe med en trevlig uteservering på ett litet torg. Bar Lobo ägs av samma Tragaluzgrupp som El Japones. Här äter du chèvresallader, varma mackor, pasta och annan enklare Medelhavsinspirerad delimat som är både prisvärd (med svenska mått mätt) och vällagad. Vill ni sitta inomhus så har lokalen härligt högt i tak och snygg dekor. När eftermiddagen övergår i kväll blir Lobo allt livligare och drinkar ersätter mineralvattnet i glasen.

C Pintor Fortuny 3

www.grupotragaluz.com

Ta ett dopp på takets infinity-pool

Boende: Hotel Grand Central

Standardrummen är ganska stelt inredda i någon form av business-chic stil. Sängarna är dock ljuvliga, och Grand Central är ett väldigt välfungerande hotell. Frukostbuffén är riktigt bra. Men egentligen känns det onödigt att berätta om något annat än infinity-poolen på taket: den är antagligen den direkta anledningen till de flesta bokningarna på Grand Central. Att ta ett dopp i den klarblåa bassängen medan hela Barcelona ligger vid ens fötter är magiskt. 

www.grandhotelcentral.com

Ta en paus från staden och gå på zoo

Sevärt: Gå på Zoo!

Djurparker fungerar ofta som gröna lungor i staden, och vem blir inte lite lugnare i själen av att stirra in i ögonen på en elefant? Efter att ha strövat runt bland barnfamiljerna på Barcelonas zoo några timmar känner man hur den La Rambla-framkallade stressen runnit av en. Katalogen av (före detta) vilda djur som finns innanför parkens staket är imponerande: lejon, tigrar, elefanter, flodhästar,                  giraffer, bisonoxar, krokodiler, delfiner. Sydöstra hörnet av Parc de la Ciutadella

www.zoobarcelona.cat

FLER BARCELONATIPS PÅ RES.SE

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro