ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tips: Klä dig rätt för anställningsintervjun

Jens Stenberg · 29 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FÖRSTA INTRYCKET. En snygg outfit kan ge dig ett försprång på anställningsintervjun. Michael Schiller, vd för Acne vet hur en designer som söker jobb bör se ut.

Hur ska man planera klädmässigt för en anställningsintervju?– Överjobba inte din styling. Välj kläder som ger dig energi, särskilt med tanke på att det kan vara lite nervöst att gå på intervju ibland. Trivs du i kläderna kan du i stället fokusera på själva intervjun.

Hur viktig är personens klädstil för helhetsintrycket?– Det är absolut en viktig del av första intrycket. Men det är ju inte främst kläderna du vill att den som intervjuar dig ska se, utan dig.

Hur ser du helst att en kille som vill jobba hos er på Acne kommer klädd till anställningsintervjun?– Det beror på vilken avdelning man söker jobb på. Men jeans funkar alltid hos oss! Själv har jag flipflops på mig just i dag.

Men du är ju i och för sig vd och kan göra vad du vill.– Haha, visst. Men vi har ingen ”Acne-uniform”, ingen exakt mall för hur folk som jobbar här ska se ut. Vi vill inte ha en viss typ av människa som bara rättar in sig i ledet, vi vill ha starka personligheter. Och starka personligheter kan förstås ta ut svängarna även stilmässigt och komma undan med det. Samtidigt får det inte kännas sökt.

Är det okej att komma till intervjun i väldigt färgstarka eller starkt mönstrade kläder?– Ja då, så länge det känns att personen är bekväm i sina kläder.

Har du några konkreta stilråd, ”dos and don’ts”, inför att man ska gå på en jobbintervju hos er?– Kom ren och fräsch. Om du är både en t-shirt- och skjortkille, välj då hellre skjortan.

Men om man får jobbet, är det då okej att vara mer uppklädd än chefen?– Absolut!

klar

Artikellänk är kopierad

Jens Stenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro