ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tips när du väljer din traineeplats

metrojobb.se · 26 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Stock.xchg


klar

Artikellänk är kopierad

Certifikat Sveriges Ingenjörer och Traineeguiden.se har tagit fram ett certifikat för före­tag. 53 företag på traineeguiden.se har uppfyller kraven.Lön Ingångslönen ska inte vara lägre än ingångslönen för en vanlig tillsvidareanställning. Prata med andra En trainee kan svara på dina frågor.

Avhopp Ta reda på hur vanligt det är att en trainee fullföljer programmet. Många avhopp  är ett varningstecken.Coaching  En handledare ska utses och finnas till hands under hela programmet.Innehåll Programmet ska innehålla både teori och praktik.

LängdLängden på programmet ska vara mellan 9 och 30 månader.Anställningsform När traineen skriver på anställningsavtalet ska det framgå att företaget garanterar en tillsvidareanställning efter programmets slut.Utlandvistelse Chansen att få tillbringa en tid utom­lands är störst inom stora företag. Ta reda på om företaget verkar internationellt. Arbetsuppgifter Be att få konkret information om vilka arbetsuppgifter som väntar. Efter avslutat program ska traineen erbjudas en tillsvidare­anställning med relevanta arbetsuppgifter.

klar

Artikellänk är kopierad

metrojobb.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro