ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Tips: Fem svampställen i Stockholm

Valerie Kaspersen · 12 Sep 2018
Uppdaterad 12 Sep 2018
Håll utkik efter skogens guld i helgen.

Håll utkik efter skogens guld i helgen. Foto: Pixabay


Nu kan vi nog säga att hösten är här. Och med hösten följer svamp. Här är fem potentiella svampställen i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Nackareservatet

Nackareservatet är det mest välbesökta friluftsområdet i Sverige. Här kan du vandra i timmar och hitta dina alldeles egna svampställen. Här finns tall- och granskog och många sjöar, vilket ger en god chans till mycket svamp.

Ekerö Här finns det många blandskogar, vilket gör att det går att hitta många olika sorters svamp. För den lite mer erfarne är Ekerö ett bra ställe att testa dina svampkunskaper. Hit tar du dig enkelt via buss från Brommaplan eller bil.

Tyresta nationalpark

Även här finns tall- och granskog, vilket är omtyckt av såväl kantareller som sandsopp. Lättast är att ta buss eller bil till Tyresta by och sedan promenera till skogen.

Djurgården

För den som inte är någon storplockare, utan helst bara vill ha lite extra i grytan eller på mackan, och gärna håller sig närmare stan är Djurgården ett alternativ. Här går det att hitta en hel del kantareller.

Naturhistoriska riksmuseet

En bubblare! Naturhistoriska riksmuseet anordnar svamphelg. Här kan dutävla och träffa experter. Du får gärna ta med dig egen svamp som artexperterna kan kika på.  

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro