ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tipset: Våga ge er ut utanför storstäderna

Anneli Sandberg · 27 Maj 2012
Uppdaterad 27 Maj 2012
Tipset: Våga ge er ut  utanför storstäderna Äventyraren Ola Skinnarmo fyller 40 år på torsdag.

Tipset: Våga ge er ut utanför storstäderna Äventyraren Ola Skinnarmo fyller 40 år på torsdag. Foto: Andreas Hylthén


Att äventyraren Ola Skinnarmo har sett världen är ingen överraskning. Här berättar han om sitt favoritresmål, vad han aldrig reser utan och vad som är viktigast på hotellrummet.

klar

Artikellänk är kopierad

Värsta resminne …

– När vi skulle upp på ett berg i Tibet som var namngivet efter Oscar II. Sen kom kinesisk byråkrati i vägen. Det var människor som inte hade gjort sin hemläxa. Reser man i såna här områden är det mycket som måste följas. Men jag lärde mig något av det. Och blir det inte som man tänkt sig så kan man se det som en bonus att man kan få se något annat. 

Bästa resminne …

– Jag har massor så det är svårt att sålla. Jag är lyckligt lottad. Dels har jag fått se Sverige och stora delar av världen. Ett tidigt härligt resminne är då jag var liten och tågluffade genom Sverige, tog båt genom Norge och besteg Kebnekaise. Jag har fått se fantastiska saker på alla kontinenter. Det är häftigt med kontrasterna. Som en kylig morgon i Antarktis när pingviner nyfiket tittar på en, eller då man vandrar i Afrika och ser en elefant som kikar på en. 

Favoritresmål …

– Svalbard. Det är en fantastisk plats. Lätt att ta sig till och väl där finns pärlor av civilisation men man kan också ta sig ut i häftiga vita vidder och få känna hur liten människan egentligen är. 

Det packar jag alltid ner i resväskan …

– Det beror på var jag ska. Ska jag till vildmarken så är det en satellittelefon, ska jag till storstaden så är det en Iphone. Reser jag själv så tar jag dagen som den kommer och då kan det vara bra att kunna surfa in och kolla det lokala utbudet på telefonen. Ett multiverktyg är bra att ha med sig och ett visakort och ett mastercard. 

Det första jag gör på hotellrummet …

– Jag lägger mig på sängen och tar det lugnt. Reser man med sin fru på en romantisk tripp så är det inte fel om det finns bubbel och jordgubbar på rummet men är jag själv är det viktigt att det är svalt, mörkt och tyst. 

Restipset …

– Våga ge er ut utanför storstäderna. Det finns något där utanför i naturen som ger en större dimension och ett minne för livet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro