ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Titiyo jobbar på ny EP: "Stannar i svenskan ett tag"

Malin Hansson · 2 Aug 2016
Uppdaterad 16 Aug 2016
Titiyo uppträdde på Stockholm Music and arts i slutet av juli.

Titiyo uppträdde på Stockholm Music and arts i slutet av juli. Foto: Vilhelm Stokstad / TT


Titiyo är ute på sommarturné och älskar varje minut. Nästa stopp blir Göteborgs kulturkalas. Vi tog oss ett snack med soulveteranen, som avslöjar att det kommer en ny EP till vintern – även den på svenska.

klar

Artikellänk är kopierad

I fjol släppte Titiyo sitt första album på sju år - där hon även för fösta gången sjunger på svenska. Med det kritikerrosade och grammisnominerade albumet "13 gården" åkte hon på Sverigeturné i våras och är ute på sommarturné. Nu är det dags för Göteborgs kulturfestival att få besök av souldrottningen.

– Det ska bli skitkul, jag gillar att spela i Göteborg för jag känner mig alltid väldigt uppskattad där, säger Titiyo.

Förutom de svenska låtarna utlovas klassikerna Man in the moon, Longing för lullibies och Come along. Men egentligen har Titiyo lite svårt för festivaler.

– Det är sådan battle mellan festivalerna så de försöker trycka in så många artister som möjligt. Det är ju idiotiskt att spelningarna ska överlappa varandra. Det droppar in folk som varit och sett någon annan och sen droppar halva publiken av för de ska hinna gå och se någon annat. Sen finns det så mycket regler, det känns ofta mer som en klubb utomhus än festival, säger hon.

►LÄS MER: Erik Lundin om kommande singeln: "Det är Sveriges nya nationalsång"

Att Titiyo hållit sig kvar i musikbranschen sedan första skivan Talking to the man in the moon 1989, om än med ibland lång tid mellan albumsläppen, förklarar hon genom att beskriva sig själv som en “uppfinnarjocke”.

– Sen har man ju en liten Zlatan-hjärna, när det går några år och man tittar på branschen lite bredvid blir man först lite sur för man inte är och känner att jag ska fan ta dem en gång till.

Och fler gånger verkar det bli. Titiyo planerar nämligen att släppa en EP i vinter, avslöjar hon.

– Vi är inte klara, det känns som att jag fortfarande har mycket kvar att berätta om - så jag släpper nytt. Och jag stannar i svenskan ett tag, säger hon.

►LÄS MER: Kulturkalaset överväger trygga zoner

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro