ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Titta, han snackar – bäst

Ingrid Arinell · 1 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Nils Simonsson blev Sveriges populäraste talare – om att må bra

klar

Artikellänk är kopierad

Nils Simons-son sadlade om från jobbet som kirurg – till professionell talare. Han är nu Sveriges mest eftertraktade i sitt gebit. Han turnerar Sverige och Europa runt med sin föreläsning: ”Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?”Sverige är det land där folk äter bäst, motionerar mest och har bäst arbetsmiljö – ändå mår många människor väldigt dåligt.

Han kastar alltid ut frågor till sin publik om vad man lägger sin tid på och vart man vill nå.– Och då blinkar folk med sina glansiga ögon och frågar sig ”Har jag prioriterat rätt? Fiskar jag efter applåder på fåfängans förgängliga marknad? Ska jag komma hem trött och slänga fram mikrovågstinade fiskpinnar till mina barn?”Nils Simonsson vill få folk att förstå att det går att må bättre. Om man slutar jaga och i stället landar i ett försök att vara lycklig och tacksam över det man har.

När reumatismen i händerna gjorde att han inte längre kunde jobba som kirurg hittade han ett nytt sätt att förhålla sig till yrkeslivet. Så kom det sig att han blev föreläsare istället.– Jag skulle kunna ha tänkt, ”Å vilken tragedi”. Men man får vända på det, tänka ”Är det verkligen så kul att gå upp fem gånger per natt? Är det så kul att skära i en buk.” Och det spelar ingen större roll om de där positiva tankarna är sanna. Det går bra att inbilla sig. Livet går i tankens väg, säger Nils Simonsson.  

Fotnot: Nils Simonsson ligger på första plats på Talarforums lista över Sveriges mest eftertraktade talare. Han är ute och föreläser cirka 100 dagar om året.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro