ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tittarna styr handlingen via mobilen i ny Svt-serie

Aron Andersson · 18 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Två av karaktärerna i Svt:s Sanningen om Marika är Janna och Andreas som spelas av Sasha Becker och Jonas Sjöqvist.

Två av karaktärerna i Svt:s Sanningen om Marika är Janna och Andreas som spelas av Sasha Becker och Jonas Sjöqvist. Foto: Svt


klar

Artikellänk är kopierad

TV. I Svt:s nya dramaserie Sanningen om Marika ska du själv hjälpa till att lösa mysteriet med en försvunnen kvinna. Genom olika sajter och en mobilapplikation deltar tittaren för att hitta lösningen på gåtan som leder till en konspirationsteori.– Detta är ett världsunikt projekt, en crossmedia-produktion, säger Daniel Lägersten som är projektledare.

The company p har tagit fram tekniken som låter publiken leka med. En spelmotor håller reda på vad alla deltagare gör. I systemet finns också regler för vad som ska hända och när.– För första gången kan folk kliva in i dramat helhjärtat, säger Christopher Sandberg, VD på The company p.

Företaget har använt teknik utvecklad av Semacode för att deltagarna ska kunna läsa av grafiska symboler på stan med mobiltelefonen. Mobilen kodar sedan om symbolen till ett meddelande. På nätet kan du rapportera in de uppdrag du genomfört och föra in på en karta med hjälp av Google earth.– Det är inga soffpotatisar som deltar. Folk har redan gjort så galna saker, som att utforska gamla nedlagda vattentorn, säger Christopher Sandberg.

Söndagen den 26 november har programmet premiär i Svt 2.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro