ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tjejerna som vill visa brösten på badhuset

Petra Olsson · 12 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Nätverket Bara bröst diskuterade bloggande och nya aktioner mot badhusens klädkoder under mötet i går kväll. 

Nätverket Bara bröst diskuterade bloggande och nya aktioner mot badhusens klädkoder under mötet i går kväll.  Foto: Mattias Holgersson


klar

Artikellänk är kopierad

De två kvinnor som badade topless i Uppsala har fått fler anhängare. Nybildade nätverket Bara bröst vill debattera om kvinnokroppens sexualisering.Tidigare i höst badade Ragnhild Karlsson och Kristin Karlsson topless på Fyrishov i Uppsala. Det dröjde inte länge förrän de blev tillsagda att antingen gå hem eller ta på sig en överdel.

Händelsen gav ringar på vattnet. Nätverket Bara bröst med bas i Malmö har genomfört två stödaktioner på Kockumsbadet i Malmö och Högevallsbadet i Lund.– Vi gjorde det som en stödaktion för tjejerna som badade i Uppsala, berättar Sanna Ferm, en av initiativtagarna från Malmö.

Men inte heller i södra Sverige accepterade badhusen barbröstade kvinnor.– I Lund blev några mammor väldigt upprörda över att deras barn tvingades se på oss, säger Agnes Nurbo.

Med aktionerna vill nätverket väcka debatt kring sexualiseringen av kvinnokroppen och badhusens diskriminerande klädregler.– Målet är inte att alla ska vara topless på badhuset, målet är att alla ska kunna vara det, säger Frida Hellroth.

Nätverket har ett trettiotal medlemmar från hela landet. Även några killar.– Deras närvaro ska visa att det är skillnad för killar och tjejer, men att det inte borde vara det, säger Sanna Ferm.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro