ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tjuv stal Mathildas mobil med hjälp av lapptricket

Johan Mårtensson · 6 Jul 2013
Uppdaterad 9 Jul 2013

Först tyckte hon synd om mannen som såg dem så vädjande i ögonen och lade lappen på deras bord. Men när hon sedan upptäckte att hennes iPhone 5 var borta var även mannen det.

klar

Artikellänk är kopierad

Mathilda Brådhe, 20, blev bestulen på sin Iphone 5 när hon satt och fikade på Vetekatten i centrala Stockholm.
Mathilda Brådhe, 20, blev bestulen på sin Iphone 5 när hon satt och fikade på Vetekatten i centrala Stockholm.Foto: Urban Brådhe

- Jag försökte springa efter, men han var försvunnen, säger Mathilda Brådhe, 20.

Stölden skedde i tisdags på det välkända konditori Vetekatten i Stockholms city. Mathilda och hennes mamma satt nästan mitt i lokalen och fikade när mannen med lappen plötsligt dök upp.

- Han lade ner en stor lapp på bordet, det var ett A4-papper med stora bokstäver men det gick inte att se vad som stod. Kanske var det bara klotter, tänker jag nu. Vi sa ”nej tack”, men just då hade jag nästan dåligt samvete, säger Mathilda.

När mannen försvunnit och mobilen inte fanns på bordet blev hon plötsligt osäker. Kanske låg den i väskan eller i någon ficka ändå? Nej, mannen hade stulit mobilen med hjälp av sin lapp.

- Han hade väldigt alldagligt utseende. Han såg inte ut som någon som inte skulle kunna vara där för att beställa kaffe, säger Mathilda, och fortsätter:

- Varken jag eller mamma hann upptäcka något. Jag antar att jag kommer att vara mer försiktig i fortsättningen, men tjuvarna hittar väl på nya knep hela tiden.

Läs mer: Storliga bakom stöldvåg med dans och ketchup.

Läs mer: Tjuvarnas knep för att komma åt dina värdesaker.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro