ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tjuvar fokuserar på guld – Katrine, 33, blev av med släktklenoder

Åsa Larsson · 11 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015
Katrine Larsdotter Norén är fortfarande rädd efter inbrottet och reagerar när någon knackar på dörren.

Katrine Larsdotter Norén är fortfarande rädd efter inbrottet och reagerar när någon knackar på dörren. Foto: Anders Wiklund/TT


I november och december ökar antalet villainbrott i landet – och en del tjuvar är bara ute efter guldsmycken och kontanter.

klar

Artikellänk är kopierad

I höstmörkret ökar bostadsinbrotten och en av de som drabbats är Katrine Larsdotter Norén, 33, i Stockholm. 

– Alla kläder var utrivna och det var kaos. De hade tagit pengar och alla mina smycken, utom plastarmbanden, berättar hon för Metro.►LÄS MER: Polisens nya taktik minskar villainbrott Inbrottet skedde i slutet av oktober i den villa som Katrine bor i Mälarhöjden i Stockholm. 

– Min första reaktion var att det var skönt att de inte tagit datorn, man har så mycket i den. Men senare när vi började prata med försäkringsbolag och mamma skickade bilder av farmors gamla Bismarck-kedja så blev jag ledsen. 

Inbrottstjuvarna lämnade både laptop och Ipad, fastän de stod framme.

– Polisen sa att det är en ny liga som gör så – de är bara ute efter guld och pengar. Det är en bild som bekräftas av Lars Källgren, stationsbefäl i Västberga i Stockholm.

– Inbrottstjuvarna vill åt kontanter och smycken, sådant som får plats i ett brev.

Vad kan man göra för att förebygga inbrott?

– Om man inte är hemma, vare sig man är på jobbet eller på semester, så kan man försöka se till att det ser ut som att man är hemma, säger Källgren.►LÄS MER: Med höstmörker kommer inbrott Han föreslår också grannsamverkan. Det hjälpte dock inte i Katrine Larsdotter Noréns fall. Grannen var ute i trädgården ungefär kring tiden för själva inbrottet, men hade inte hört någonting.

– De måste ha varit jätteförsiktiga, säger Katrine.

I stället för att krossa glaset i dörrens fönster så hade tjuvarna tagit ner listerna, plockat ut glaset och ställt det bredvid.

Polisen har gått ut på sociala medier och flaggat för att med novembermörkret så ökar varje år just villainbrott.►LÄS MER: Inbrottstjuvarnas nya knep: Stenar och mattor utanför dörren

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro