ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tjuvar sparade uttagskvitto från stulet bankkort

Sebastian Chaaban · 11 Jan 2013
Uppdaterad 11 Jan 2013
Tjuvarna fångades på bild av övervakningskameror på pressbyrån i Skärholmen, när den äldre damen blev av med sin plånbok och kontokort. Kort därefter fångades kvinnorna på bild igen, intill en bankomat i Heron City, Kungens kurva, när de försökte ta ut 5000 kronor från det stulna kortet. 

Tjuvarna fångades på bild av övervakningskameror på pressbyrån i Skärholmen, när den äldre damen blev av med sin plånbok och kontokort. Kort därefter fångades kvinnorna på bild igen, intill en bankomat i Heron City, Kungens kurva, när de försökte ta ut 5000 kronor från det stulna kortet.  Foto: Polisen


När de två kvinnorna greps misstänkta för stöld hittade polisen ett uttagskvitto från en bankomat. Dagen innan hade kvinnorna försökt att ta ut 5000 kronor från ett kort de stal av en äldre dam – och sparat kvittot. Tack vare beviset kunde de dömas till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen

Det två kvinnorna, 33 och 23 år gamla, greps av väktare på Hennes & Mauritz i Stockholm den 27 november, när de observerades försöka stjäla ur flera kunders väskor. 

Men när polisen tog in dem på förhör hittades även ett uttagskvitto från en bankomat. 

Tack vare kvittot kunde polisen binda kvinnorna till en stöld dagen innan på pressbyrån i Skärholmen. En äldre dam med rollator blev då bestulen på sin plånbok samt kontokort.

De två kvinnorna fångades på film samtidigt som den äldre damen i pressbyrån.

Kort där efter försökte de kvinnorna, som lyckades knappa in rätt kod, ta ut 5000 kronor med det stulna kortet i bankomat i närheten.

Men bara åtta sekunder innan de slagit in koden hade den äldre damens man ringt till banken och spärrat kortet. Bankomaten behöll kortet och kvinnorna fick inte ut några pengar. 

Men det hindrade dock dem inte från att spara kvittot där uttaget nekades.

Tack vare det kunde polisen binda dem till brottet.

Kvinnorna fångades även på film när de befann sig intill bankomaten de försökte ta ut pengar från i Heron City, Kungens kurva. 

Nu har 33-åringen och 23-åringen dömts till fängelse i 1 år, respektive 1 år och tre månader, för grov stöld, försök till grov stöld, bedrägeri samt försök till bedrägeri.

Kvinnorna själva nekar till brott och säger att det inte är dem på filmen från pressbyrån och Heron City. Kvittot menar de kommer från en automat i city när de skulle växla pengar på en bank. De uppger att de befann sig i Sverige på en turistresa. 

De döms även för en grov stöld i oktober på McDonalds, när de stal en plånbok från en 93-årig man, och tog 14 000 kronor från mannens kort.

De två kvinnorna ska utvisas efter avtjänat straff. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro