ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tjuvar stal bil – fick med sig sovande ettåring

Johan Wikén · 30 Nov 2015
Uppdaterad 30 Nov 2015
Polisen uppmanar till försiktighet när det handlar om barn och bilar.

Polisen uppmanar till försiktighet när det handlar om barn och bilar. Foto: TT


Bilägaren skulle in på ett snabbt ärende i Gävle – och lämnade sin sovande ettåring i bilen. När han kom ut igen var bilen – och barnet – borta.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilstölden inträffade på måndagsmorgonen i Gävle. Tjuvarna verkar dock ha varit ovetandes om att ett barn sov i bilen vid stöldtillfället, för de hade övergivit bilen i närheten av brottsplatsen. Ettåringen sov igenom tumultet och klarade sig utan skador, skriver polisen på sin hemsida.

►LÄS MER: Fejkpolis stoppade riktig polis – greps

Polisen grep kort därefter en 28-åring och en 34-åring. De misstänks bland annat för tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga frihetsberövande. Föraren misstänks vara 28-åringen.

– Han hinner inte köra mer än 700-800 meter med bilen innan han inser vad han gjort. Brottsmisstankarna kan därför komma att ändras, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman, till Arbetarbladet.

Männen är kända av polisen sedan tidigare. Det är fortfarande oklart exakt hur brottet gick till. Men polisen uppmanar till varsamhet när det handlar om att lämna barn obevakade i bilen.

– Vi är inte helt säkra än, men allt tyder på att bilen lämnades olåst med barnet sovandes och nycklarna kvar i bilen eftersom föraren kunde ta sig så snabbt från platsen, säger Mikael Hedström till Arbetarbladet.

LÄS MER: Polisen: Varning för falska poliser – så avslöjar du bluffen

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro