ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tjuvar stal Cecilias cykel

Viktor Bendz · 10 Jul 2013
Uppdaterad 10 Jul 2013

Antalet cykelstölder ökar med flera hundra procent under sommarmånaderna. Det fick 21-åriga Cecilia Eklund uppleva när hennes cykel stals på Folkungagatan under natten till tisdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tjuvar stal Cecilias cykel 
  Ett avklippt lås var det enda som fanns kvar av Cecilia Eklunds cykel.
Tjuvar stal Cecilias cykel Ett avklippt lås var det enda som fanns kvar av Cecilia Eklunds cykel.Foto: Privat

Cecilia Eklund låste fast sin cykel utanför sin port vid midnatt i måndags kväll. När hon skulle låsa upp den och cykla till jobbet vid 7 i går morse fanns bara ett uppbrutet lås kvar vid lyktstolpen.

– Jag bor ju där så jag vet inte var jag annars ska parkera den, säger hon, väl medveten om att gatan mitt på Södermalm inte är det bästa stället att ställa cykeln.

Det är första gången hon blivit bestulen på en cykel, men hon har alltid varit försiktig och låst den. Det visade sig dock inte vara någon utmaning för tjuven.

– Man tycker ju att man borde kunna parkera sin cykel var som helst utan att någon tar sig rätt att stjäla den, men det är ju inte så, säger hon.

Vad som händer med den stulna cykeln vill hon inte spekulera i, men hon är övertygad om att den säljs vidare på andrahandsmarknaden.

– Jag fick den i present av min morbror så det känns väldigt tråkigt att ha blivit av med den. Jag hatar cykeltjuven, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro