ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tjuvar tankar – du får betala

Johan Mårtensson Bornudd · 27 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Allt fler skåningar luras att betala främmande bilisters bensin.– Problemet har eska-lerat. Det gäller att vara observant när man tankar, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen.När kvinnan svängde in på Jet-macken vid Sallerupsvägen i Malmö stod en man vid bensinpumparna. Utan att ana oråd tog kvinnan fram tankkortet och slog koden. Trots att bensinen uteblev fick hon ett kvitto på några hundra kronor.– Hon förstod att mannen bredvid hade tankat på hennes bekostnad. Men när hon skulle konfrontera honom satte han sig med ett hånflin i sin BMW och försvann, säger Lars-Håkan Lindholm.

Under hösten har Malmöpolisen fått in upp till tio sådana anmälningar i veckan, enligt Lennart Hansson, kriminalinspektör vid Malmöpolisens bedrägerirotel. Även på andra skånska orter har bensinbedragare slagit till. I regel lurpassar de vid obemannade stationer som saknar övervakningskameror.

Så fort de kommit över bensinen kör de i väg, berättar Lennart Hansson.– Det vi har att gå på är vaga signalement och halva registreringsnummer.Så sent som vid 20.40-tiden i går anmälde en kvinna att hon blivit utsattför ett bedrägeri av samma typ vid en bensinstation vid korsningen av Sallerupsvägen och Scheelegatan i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro