ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tjuvarna stal 100-kilosmynt i guld – här fångas de på film

Johan Wikén · 5 Jul 2017
Uppdaterad 5 Jul 2017

Tjuvarna stal det 100 kilo tunga guldmyntet från ett museum i Berlin i mars. Nu har polisen släppt en övervakningsfilm i jakten på de skyldiga.

klar

Artikellänk är kopierad

Den uppseendeväckande stölden inträffade mitt i natten i slutet av mars i år. Enligt den tyska polisen använde inbrottstjuvarna troligtvis en stege för att ta sig in i Bodemuseet i Berlin, rapporterar tyska The Local.

Myntet som stals kallas ”Big maple leaf” och är ett minnesmynt från The Royal Canadian Mint. Det anses ha ett nominellt värde på närmare tio miljoner kronor, men materialvärdet av det rena guldet ska vara värt runt 40 miljoner kronor. Det finns därför farhågor om att tjuvarna kommer att smälta ner myntet för att kunna sälja guldet.

I sin jakt på guldtjuvarna har polisen nu släppt en övervakningsfilm som visar tre maskerade personer på sin väg mot museet. Deras förhoppningar är att allmänheten ska komma med tips. Den som kommer med tips som kan leda till tjuvarnas gripande kan få en belöning på upp till 50 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro