ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tobias blev först i kön för nya Iphone 5S

Aron Andersson · 25 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013
Tobias Vikman, 18, åkte tåg ner från Umeå redan i onsdags för att vara på plats när nya Iphone 5S började säljas i Applebutiken i Täby på fredagsmorgonen.

Tobias Vikman, 18, åkte tåg ner från Umeå redan i onsdags för att vara på plats när nya Iphone 5S började säljas i Applebutiken i Täby på fredagsmorgonen. Foto:  Andreas Jarskog/ Scoopshot


I natt har köerna varit långa efter nya Iphone, men inte riktigt lika långa som förra året. – Det var mer hajp då än i år, säger en av köarna.

klar

Artikellänk är kopierad

På Kungsgatan i Stockholm var det flera som köade efter ny telefon i Tele2:s butik.
På Kungsgatan i Stockholm var det flera som köade efter ny telefon i Tele2:s butik.Foto: Teodor Axlund / Tele2

24 timmar. Så länge har Tobias Vikman, 18, stått i kö för att få köpa den första Iphone 5S-mobilen från Apples officiella butik i Täby Centrum, utanför Stockholm. Butiken öppnade först klockan åtta på fredagsmorgonen. Men Tobias Vikman åkte tåg ner från Umeå redan i onsdags. – Det är runt sjuhundra för resan, och sedan med mat och sådant blir det en tusenlapp, säger han till Metro.

Ovanpå detta kostar en olåst Iphone 5s minst 6 295 kronor. I Umeå finns telefonen bara att köpa operatörslåst. Tobias Vikman var först på plats men innan gallerian hann stänga för kvällen på torsdagen var det totalt 14 personer som tagit sig in. Någon annan som köat hela natten är Andreas Jarskog, som även var vid butiken förra året. – Det är mycket själva evenemanget som lockar, det är lite roligt. Jag har faktiskt med en kompis som inte vet om han ska köpa någon mobil. Jag ska byta telefon och tänkte att då kan jag lika gärna vara här, säger han, och konstaterar att trycket var högre förra året. – Det är mindre folk i år. Det var mer hajp då än i år, säger han.

På morgonen tillkom ytterligare ett hundratal personer i kön, och det är oklart om någon blir utan telefon. De köande fick på morgonen kort, som de kan byta mot en telefon i butiken. – Vi satt och gissade lite, och gissade på att det finns ungefär 150 kort, men det är bara vår spekulation, säger Andreas Jarskog.

Operatörerna hade nattöppet i flera städer för att sälja de nya mobilerna redan vid tolvslaget, och enligt dem har trycket varit stort. – Man kunde märka att människor började köa något senare än tidigare år. Men när dörrarna öppnades till butiken vid midnatt så ringlade sig kön ner en bra bit på Kungsgatan, säger Nicholas Rundbom, presschef på Telia.

På Kungsgatan i Stockholm hade även Tele2 nattöppet. – Den uppgift jag fått fram är att ungefär dubbelt så många köade för Iphone 5S, jämfört med Iphone 5, säger Oliver Carra, pressansvarig.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro