ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tobias lånar ut husvagnen till behövande familjer – hyllas

Tomas Lundin · 4 Aug 2015
Uppdaterad 4 Aug 2015

Pappan Tobias vet att det kan vara svårt att få det att gå ihop under semestern. Nu lånar han ut sin husvagn till alla familjer som skulle tvingas vara hemma annars. Det är så otroligt mycket varma ord och hejarop”.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson, 33, i Vara, har haft sina semesterveckor. Nu står husvagnen bara parkerad och obebodd på tomten. Då lade han ut ett Facebookinlägg där han bjuder in andra familjer som kanske inte har råd eller möjlighet att åka någonstans på semestern att låna den – gratis. 

Från början var det tänkt som ett inlägg som kanske någon kompis kompis skulle se, men på kort tid har inlägget spritts i sociala medier. Tusentals hyllar den västgötska pappans osjälviska initiativ.

– Jag fattar egentligen ingenting, det är så otroligt mycket varma ord och hejarop, säger han till Metro. 

Utöver de tusentals som hyllat initiativet är det ett tjugotal som har anmält sig och varit intresserade av att låna vagnen.  LÄS MER: Hon ville hjälpa Yasir att få jobb – inlägget delas av tusentals

– Det är inte många vi kan hjälpa, vi har bara en husvagn och den står i Vara. Jag gör inte skillnad på folk och folk utan den första som önskar ett datum som är ledigt får åka iväg. 

Tobias, som bor ensam med sin son, berättar att han själv haft det svårt att få det att gå ihop i sommar. 

– Vi har inte haft råd att åka till en camping utan har fått åka till vänner och bekanta. 

Nu hoppas Tobias, som nu gått tillbaka till jobbet som försäljare av belysning för scen och teater, att fler ska följa hans exempel. 

– Man har ju sett den där filmen ”Skicka vidare”. Man gör en god gärning och så sprider det sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro