ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tobias motsatte sig "gulinghumor" – då besökte nazisterna hans hem

Joel Linde · 5 Jun 2015
Uppdaterad 5 Jun 2015
Tobias Hübinette fann denna lapp på sin dörr när han kom hem i går.

Tobias Hübinette fann denna lapp på sin dörr när han kom hem i går. Foto: Privat, HENRIK MONTGOMERY / TT


Efter att Tobias Hübinette och Lisa Wool-Rim Sjöblom motsatte sig SVT:s beslut att visa en gammal humorsketch från Killinggänget, där de uppträder som "sjungande koreanska adoptivpäron", fick Tobias hembesök av Svenska Motståndsrörelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Reaktionerna var starka efter att SVT i sitt nya humorprogram ”Roliga timmen” visade en känd sketch från Killinggänget, där de uppträder som ”sjungande koreanska adoptivpären”. Tobias Hübinette och Lisa Wool-Rim Sjöblom skrev en debattartikel i Expressen som rubricerades ”Det räcker med gulinghumor.”

Efter artikeln fann Tobias Hübinette en lapp på sin dörr av det nazistiska partiet Svenska motståndsrörelsen, som även har lagt upp bilden och berättat om aktionen på sin hemsida Nordfront.

– När jag kom hem på kvällen i går satt lappen där. Det är lite udda att de försvarar något som SVT har gjort, och det är lite intressant. Personerna i Killinggänget är ju fortfarande aktiva i dag och de är ju antirasister, så det känns lite märkligt alltihopa.

Känns det inte obehagligt att de har varit hemma hos dig?

– Jo absolut, det känns olustigt. Och jag var och polisanmälde det i dag.

Har du varit med om något liknande?

– Nej inte på det här sättet, och då har jag ändå haft med de här grupperna att göra ganska mycket. Jag startade Expo, jag har gjort böcker och dokumentärer om nazister och så vidare, men jag har inte varit med om det på den här nivån. Så det är ju lite lustigt att det blir sådana reaktioner på något som inte ens handlar om dem. De reagerar som många andra har reagerat i Sverige, att de vill försvara den här typen av humor, de tycker inte att det är ras-stereotypiskt. Det är ironiskt på något sätt.

Hur känns det att ha offentlig adress efter det här?

– Det har jag vant mig med sedan många år. Jag hade ju det för många år sen när jag jobbade för Expo. Men det har jag inte längre för jag har inte med dessa grupper att göra längre. Så därför kom det ju lite oväntat.

LÄS MER
Expert: Därför lägger Svenskarnas parti ner – egentligen
klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro