ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tobias nära dödas av fartdåre

Patrick Ekstrand · 7 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

NÄRA. Tobias Wiking hade änglavakt i går. När han cyklade hem från jobbet och skulle korsa Nobelvägen i Malmö vid 19.30-tiden såg han en gul BMW köra mot honom i hög hastighet på fel sida av vägen. Fem polisbilar var hack i häl på den. Sedan small det.– Föraren panikbromsade och bilen kanade rakt mot mig. Jag kände att han skulle klippa mig och tog ett par snabba tramptag och då klippte han bakhjulet i stället.

Hjulet vek sig, men Tobias Wiking lyckades hålla sig kvar på cykeln. Sedan såg han hur bilen kraschade in i en stolpe och en vägg innan den stannade. Sedan stannade polisen.– De sprang ut med dragna vapen. Vad jag kunde se var det två civila polisbilar och tre målade.De båda i bilen, båda män i 25-årsåldern, greps.

Polisen började följa efter bilen eftersom männen i den skulle ha hotat personal på en bensinmack i Rosengård. De ska också ha försökt stjäla på Hansacompagniet med en preparerad väska. Föraren är även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik i samband med biljakten.Tobias Wiking berättar att han fick ett järtecken innan han cyklade iväg från jobbet.– När jag kom ut till min cykel hade en arbetskamrat parkerat sin bil så att den stod precis mot mitt bakhjul.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro