ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tog en Fanta efter mordet på Engla

Petter Sundsten · 15 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Anders Eklund vallas av polisen i samband med en misshandel av en 16-årig flicka 1995. 

Anders Eklund vallas av polisen i samband med en misshandel av en 16-årig flicka 1995.  Foto: Polisen


klar

Artikellänk är kopierad

Lena Glimmerbeck äger stamkrogen Granliden Mat och Vinhus där Anders Eklund åt mat efter mordet på Engla.
Lena Glimmerbeck äger stamkrogen Granliden Mat och Vinhus där Anders Eklund åt mat efter mordet på Engla.Foto: Henry Lundholm

Social, trevlig och glad, säger vissa. En fluktare med en obehaglig blick, säger andra.– Jag blev inte förvånad då det visade sig att det var Anders, säger en person till Metro.Erkännandet från Anders Eklund skakar Torsåker, den lilla byn två mils bilväg från Stjärnsund där han växt upp och lämnade på söndagskvällen för att köra till Göteborg.Flera av dem som känner honom reagerar mest över hans oförklarliga känslokallhet. Som att han besökte sin stamkrog Granliden Mat och Vinhus timmarna efter mordet.– Han kom in vid tjugo i sju och beställde en Storvik special med Fanta. Han var precis som vanligt, säger Lena Glimmerbeck, krogens ägare och som känt Anders Eklund sedan han var i 20-årsåldern.Anders Eklund växte upp med en äldre far och yngre mor. I dag är båda föräldrarna döda. Anders Eklund är yngst i en brödraskara av tre.Enligt flera personer var storebrodern den store idolen. I skolan, som han avslutade med låga betyg, var han mobbad och kallades ”nollan”. Han var tystlåten bland folk men i bilen förvandlades han. Bekanta säger att han körde som en galning på vägarna och han har genom åren dragit på sig mängder av fortkörningsböter.Han trivdes som allra bäst bland andra lastbilschaufförer men hade svårt med flickor.– Han bjöd dem gärna på sprit och cigaretter. Om du frågar mig är han riktig knäppgök, säger en person.Som vuxen har han begått flera grova sexbrott, vilket har varit känt i Tors­åker. Men få trodde att han var kapabel att mörda.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro