ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tog lustgas på fest – avled

Hugo Ewald · 26 Jul 2015
Uppdaterad 26 Jul 2015
Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Alamy


En 18-årig man i London avled under lördagsnatten efter att ha intagit dikväveoxid, eller lustgas. Mannen kollapsade på gatan och togs till sjukhus där han senare avled.

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagsnatten återfanns en 18-årig man kollapsad på gatan i sydöstra London. Han togs snabbt till sjukhus men avled två timmar senare.

Mannen ska ha druckit alkohol och intagit dikväveoxid, mer känt som lustgas eftersom det får människor att känna sig avslappnade och fnittriga.  Polisen är ännu inte säker på att det är lustgasen som orsakat dödsfallet. – Hans närmaste har blivit notifierade om händelsen, och en obduktionsrapport kommer att komma, sa Metropolitanpolisen till Sky news.► LÄS MER:  19-åringen rökte spice en gång – blev hjärndöd

Lustgas används främst som smärtlindring vid förlossningar, men kan också användas i russyfte. Gasen är inte narkotiklassad i Sverige eftersom den är relativt ofarlig vid kontrollerad användning. Vid höga doser kan gasen dock leda till minskat blodryck svimmande och till och med hjärtattacker eftersom den som tar lustgas utan att få ren luft kan drabbas av akut syrebrist. Polisen i Bexley där händelsen ägde rum har nu gått ut med en varning på Facebook. "Flaskor med dikväveoxid är farligt, känn till riskerna!", skriver dem.► LÄS MER:  18-årig man död – misstänks ha tagit överdos av spice

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro