ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tom blev påkörd på spåret – men tågen fortsatte att köra

Karolina Skoglund · 24 Nov 2014
Uppdaterad 24 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SVT

När Tom Jefferson från Australien var i Stockholm i våras blev han påkörd av ett tåg. Men när Trafikverket larmades stoppades inte tågtrafiken. Flera tåg passerade därmed kroppen som läts ligga kvar på spåret, rapporterar SVT Nyheter. 

– Den jag älskade blev lämnad på ett järnvägsspår, det är helt förkrossande. Det är ju inte så att han var ett påkört djur, det är fruktansvärt, säger frun  Juliet Lamont till SVT

Enligt SVT, som begärt ut Trafikverkets kommunikation med tågen, började det med att en lokförare meddelade att han kört på en person. Trafikledaren på Trafikverket ställer då inga frågor, utan ber att få återkomma. Sedan ger han lokföraren order om att köra vidare.

Efter det första tåget kommer ett till, som av eget bevåg hinner stanna fem meter innan Toms överkörda kropp. Hur Trafikverket agerade i detta fall bryter mot reglerna. – Jag har nolltolerans mot att vi inte stoppar trafiken, det här är en allvarlig avvikelse och vi måste jobba med den, säger Caroline Ottosson, ställföreträdande generaldirektör och chef för trafikledningen på Trafikverket till SVT.

Utöver att tågen inte stannade tog det även över en halvtimme innan man ringde SOS. – Det tog tid innan vi larmade, den delen finns med i den utredning vi gör nu där vi tittar på hela händelsen efter personpåkörningen . Det finns en del övrigt att önska, säger Caroline Ottosson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro