ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tom tänjer gränserna

Lotta Imberg · 28 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter ”Patrik 1,5” gör Tom Ljungman, 17, nu rollen som nazist i Jonas Gardells nya tv-drama ”De halvt dolda”. Metro möter den rosade ungdomsskådisen som knappt kollar på film.Under arbetet med SVT:s nya miniserie fick han ropa ”sieg heil” på bussen och gå klädd i bombarjacka.–  Jag tyckte det var kul att spela nazist. Inte för att jag gillar att slå mina vänner med basebollträ utan för att jag var tvungen att ta ut skådespeleriet så mycket, säger Tom Ljungman. Problemtyngd ung kille var han redan i sitt första tv-drama ”Errol”.

Mönstret upprepade sig i ”Patrik 1,5”, och nu i ”De halvt dolda”, kanske för att han visat att han har lätt för de karaktärer, tror han. – Jag säger inte att jag haft en hård barndom men jag känner många som jag vet kommer att ha det svårt i framtiden. Jag har inte gått på teater när jag var liten. Jag bygger upp mina karaktärer på det jag sett, hört och ibland känt.

Privat ser han inte på speciellt mycket film och hade egentligen inte tänkt att satsa på skådespeleriet – rollen i ”Errol” sökte han ”mest på ploj” – men efter det gångna årets möten med Gustaf Skarsgård, Ella Lemhagen och Jonas Gardell och andra inspiratörer har han tänkt om. – Jag har börjat fundera lite på Teaterhögskolan. Jag undrar fortfarande hur jag skulle bli som teatermänniska.  Nu pluggar han musikproduktion på gymnasieskolan Rytmus i Stockholm och hoppas att kunna livnära sig på det till 50 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Imberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro