ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tomasz, 52, nobbades jobbintervju på Migrationsverket – var för gammal

Karolina Skoglund · 4 Feb 2015
Uppdaterad 4 Feb 2015

Jo, man kan vara för gamma för ett jobb. Det fick juristen Tomasz Striner, 52, uppleva efter att inte ens ha blivit kallad på en intervju för ett jobb han var väl kvalificerad för. Samtidigt fick nyexaminerade helt utan erfarenhet samma tjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomasz Striner.
Tomasz Striner.Foto: Privat/TT.

Juristen Tomasz Striner, 52, sökte jobb som asylhandläggare på Migrationsverket.  Men han kallades aldrig till intervju, eftersom han ansågs vara för gammal för att passa in som handläggare på myndigheten.  Det har konstaterats i en förlikning mellan diskrimineringsombudsmannen (DO) och arbetsgivaren, som nu ger honom 75 000 kronor i ersättning.

– Jag har nästan halva mitt yrkesliv kvar att jobba. Det här är en principfråga. Pengarna är inte det viktiga för mig. Jag har fortfarande inte fått något jobb, men jag håller på att startar upp en juristfirma nu. Som det känns nu kommer jag inte att söka jobb på en myndighet igen, säger han. 

Kravet för tjänsterna som utlystes var högskoleutbildning med juridisk eller statsvetenskaplig inriktning samt kvalificerad erfarenhet av förvaltningsrätt, vilket  Tomasz Striner uppfyllde.  Men ingen över 36 år kallades till intervju. Hälften av de 18 som anställdes var nyutexaminerade och saknade arbetserfarenhet. 

– Det finns en bestämmelse i grundlagen som anger att skicklighet och förtjänst är det som främst ska anses vara meriterande när man söker ett jobb inom statlig verksamhet. Då ter det sig väldigt märkligt att se hur jag bedömts i jämförelse med övriga sökanden för den aktuella tjänsten. 

Tomasz Striner anser att man bör ställa en betydligt större press på arbetsgivarna genom att anmäla, men även se till att flera fall lyfts upp, uppmärksammas och drivs korrekt.

– Jag har vetat vad som gäller och hur man ska göra, eftersom jag har de rätta kunskaperna. Jag har hela tiden tryckt på DO och satte själv samman ärendet på ett sätt så att det klart framgick att jag diskriminerats av Migrationsverket. De kunskaperna sitter ju inte alla på. 

Migrationsverket har i förlikningen medgett att Tomasz Striner blev diskriminerad. 

Fernando Alvarez är chef för arbetsgivarenheten på Migrationsverket:

– I det här fallet var det ett externt företag som skötte rekryteringen. Men det var givetvis fel av oss att inte titta på underlaget innan vi fattade beslut. Då hade vi sett att alla var så unga. Vi kommer framöver att sköta all rekrytering centralt för att undvika att sådant här ska hända igen. 

Forskaren: Finns ett stort mörkertal

Enligt Clas Lundstedt, presschef på Diskrimineringsombudsmannen (DO), har anmälningarna enligt lagen om åldersdiskriminering legat på en hyfsat jämn nivå sedan den infördes 2009. Men en viss typ av anmälning är dock överrepresenterad. 

– Ja, det handlar om diskrimineringar av äldre i samband med rekrytering, säger han. 

Clary Krekula, docent i sociologi vid Karlstads Universitet, menar dock att det kan finnas ett stort mörkertal vad gäller åldersdiskrimineringar på arbetsplatser. Både vad gäller äldre och yngre personer.

– Ålder skiljer sig från andra diskrimineringsgrupper, eftersom det kan vara svårt för individen att veta om den är diskriminerad. Dessutom är lagen fortfarande ganska ny, vilket gör att inte så många känner till den. Det gör att folk inte anmäler i samma grad, säger hon.

Enligt Clary Krekula finns det ingen allmän åldersgräns där man tydligt kan se att fler diskrimineras. I stället varierar det kraftigt mellan olika typer av arbetsplatser.

– Där man jobbar med telefonförsäljning kan man exempelvis verka för gammal när man är 38 år, medan en 38-åring sällan betraktas gammal inom akademin.

Det stora problemet som bidrar till denna typ av diskriminering är, enligt Clary Krekula, det hon kallar för ålderskodning. 

– Man har en föreställning att någon vid en viss ålder ska vara på ett visst sätt eller ha vissa typer av egenskaper. Inom räddningstjänsten kan vi till och med se att fler blir åldersdiskriminerade än könsdiskriminerade. Detta eftersom man väntas ha bra fysik, vilket inte alltid är uppfattningen om äldre.

Händer det att man också diskrimineras för sin unga ålder, inte bara äldre?

– Problemet är att vi har ett språkbruk där vi talar om ungdomsarbetslöshet. Vi talar väldigt sällan om diskriminering av unga. Men självklart sker en diskriminering mot dem också. De kan tyvärr vara mer benägna att accepterar det, eftersom de tror att det finns vissa fördelar mot äldre och samtidigt vet att vi själva ändå kommer att bli äldre.

Vad kan man göra åt problematiken?

– Jag tror att lagen skulle kunna skärpas upp, så att arbetsgivarna arbetar med aktiva åtgärder. Vi har föreställningen att vissa yrken är bättre för folk i en viss ålder, vilket kan göra att man till exempel söker färre jobb. Den cirkeln måste brytas.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro