ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tonåring åkte donut nerför gata i New York – träffade lyktstolpe och avled

Linnea Carlén · 27 Jan 2015
Uppdaterad 28 Jan 2015
Personerna på bilden har ingenting med den aktuella olyckan att göra.

Personerna på bilden har ingenting med den aktuella olyckan att göra. Foto: All Over Press


En 17-årige pojke var på tisdagen ute på de snöbeklädda gatorna på Long Island tillsammans med två vänner när den tragiska olyckan inträffade.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt polis vid Suffolk County på Long Island, New York, ska pojken ha tappat kontroll över situationen när han på åkte nerför en backe, och kraschade rakt in en lyktstolpe.

Han fördes till ett sjukhus i närheten, men hans liv gick inte att rädda och han dödförklarandes kort därpå, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Long Island var under tidpunkten för olyckan ett av de områden inkluderade i varningen utfärdad för snöstomen Juno och måttligt till tung snö ska ha fallit till marken. ”Monsterstormen” eller ”The Blizzard of 2015" som den även kallats, har av bland andra New Yorks borgmästare Bill be Blasio beskrivits som en av de potentiellt värsta i stadens historia.

Men när snökaoset på tisdagsmorgonen visade sig utebli utfärdade bland andra Gary Szatkowski, meteorologen som ansvarar för National Weather Service kontor i tre delstater, däribland New York, en offentlig ursäkt på Twitter. Han beskrev då stormen som en ”stor prognosmiss” för större delen av regionen, uppger CBCN.

Även i svenska medier blev "monsterstormen" en stor nyhet. På tisdagseftermiddagen skrev Dagens Media om kritiken som riktats mot den uppskruvade medierapporteringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro