ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tonåring: Det var jag som låg bakom Instagram-kontot

Gustaf Eriksson · 21 Dec 2012
Uppdaterad 21 Dec 2012

En 17-årig flicka fick skulden för sexryktena på Instagram som orsakade upplopp i Göteborg. Nu går en helt annan tonåring ut och tar på sig ansvaret för kontot. "Flera personer har blivit anklagade, och alla är oskyldiga", skriver personen till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Instagram-kontot hängde ut minderåriga flickor och pojkar som "horor" och slampor" med namn och bild, och beskrivningar av sexaktiviteter som de påstods ha ägnat sig åt. 

Uppladdningarna orsakade upplopp på flera ställen i Göteborg när hundratals ungdomar samlades för att hämnas på den 17-åriga flicka som fick skulden för att ligga bakom kontot. En flicka, som uppgavs vara vän med 17-åringen, attackerades av fyra personer. 

17-åringen fördes i säkerhet på en hemlig plats, och förhördes av polis. Hon har hela tiden hävdat att hon är oskyldig.  – Jag har inget med kontot att göra, sa hon till Metro.

Nu går en annan tonåring, som säger sig vara hemmahörande i Göteborgstrakten, ut och tar på sig ansvaret för kontot.  "Flera personer har blivit anklagade, och alla är oskyldiga", skriver han till Aftonbladet på chattapplikationen Kik, som ungdomarna använde för att skicka in bilder.

Aftonbladet har fått lösenordet till Instagram-kontot, och kontrollerat att det stämmer. Tonåringen skriver till tidningen att kontot skapades för skojs skull. Personen säger sig också ha blivit chockad över konsekvenserna: "Har flera gånger tänkt på att lämna mig själv till polisen, men det är nästan som att begå självmord, då jag kommer bli dödad. Det är inte direkt polisen man ska vara rädd för. Utan folket, det är det som är värst."

Tonåringen beklagar att människor har farit illa på grund av kontot, och framför en ursäkt till 17-åringen. ”Tycker riktigt synd om henne och hennes familj då hon verkligen inte förtjänar det.” 

På sin blogg skriver flickan om sin lättnad efter tonåringens erkännande: "Ett stort tack till alla mina klasskamrater, lärare & rektorer på skolan för att ni frågar hur jag mår." Flickan skriver också att hon funderar över sin framtid, och att hon är osäker på om hon kommer kunna bo kvar i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro