ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tonåring misstänks för masslakt på katter

Jenny Sköld · 15 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Thomas ochMary Lou Shad har skaffat en ny katt sedan deras Miss Kitty dödades tidigare i år. Det är en av de katter som nu utreds av polisen.

Thomas ochMary Lou Shad har skaffat en ny katt sedan deras Miss Kitty dödades tidigare i år. Det är en av de katter som nu utreds av polisen.


klar

Artikellänk är kopierad

 En lång rad katter som hittats döda ett villaområde i södra Florida, har skakat grannar och förbryllat polisen. Men nu har en 18-åring som bor i området häktats, misstänkt för mass-slakten, uppger nyhetsbyrån AP.Grannarna i Palmetto Bay i Södra Florida blev allt mer förtvivlade när deras katter en efter en hittades döda i området. Vissa var skinnade eller hade andra svåra skador efter ett knivliknande föremål. Polisen har sedan en månad haft 18-åringens hus under bevakning, eftersom fyra av de tolv rapporterade kattliken hittats på gatan dör tonåringen bor med sin familj. Han är nu åtalad för 19 punkter av djurmisshandel, olovligt förfogande över djur och inbrott som kan kopplas  till katternas död. 18-åringen har tidigare dömts för brott, men hans grannar är ändå chockade över att han nu misstänks för seriemorden på katter.– Det är chockerande att någon i grannskapet kan göra något så här, säger Thomas Shad, vars katt Miss Kitty finns bland de döda katterna, enligt AP.

19-åriga Kyle Hantzis, som bor granne med den misstänkte och vars pappa har en relation med 18-åringens mamma, beskriver honom som tystlåten med vältalig. Han tror inte att han kan ha dödat katterna.

– Inte att döma av hans sätt och hans kroppsbyggnad. Rent fysiskt skulle han inte klara av det, säger han till AP.

Sedan polisen började utreda ärendet i maj har de fått in ett hundratals tips från allmänheten. Miami-Dade Police Departmens utesluter inte att fler kommer att anhållas, men vill i nuläget inte avslöja några detaljer.

Rättegången mot 18-åringen kommer att inledas någon gång i juli.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro